WarmtelinQ Rijswijk - Leiden (2024)

Terinzagelegging definitieve PIP, MER en verleende besluiten Cluster 1 en 2

Van vrijdag 28 juni tot en met donderdag 8 augustus 2024hebben voor WarmtelinQ Rijswijk Leiden en aanlandlocatie het definitieve Provinciaal Inpassingsplan (PIP), de bijbehorende Milieu Effect Rapportage (MER) en de verleende besluiten voor cluster 1 en 2 ter inzage gelegen. Daarbij gaat het om de 2 warmtetransportleidingen, de aanlandlocatie, het eindpunt van de warmtetransportleiding (warmteoverdrachtsstation en piek en backupinstallatie Vattenfall) en de kruising van waterstaatswerken tussen de Stompwijksevaart en A44. Bij cluster 2 gaat het om de definitieve beschikkingen voor omgevingsvergunningen in de gemeenten Den Haag, Voorschoten, Katwijk, Wassenaar, Oegstgeest en Leiden. Verder gaat het om een gewijzigde omgevingsvergunning van de Omgevingsdienst West Holland namens de provincie Zuid-Holland, een watervergunning van het Hoogheemraadschap van Delfland en vergunningen van Prorail, de MRDH/HTM en de provincie Zuid-Holland. Ga naar de terinzageleggingvoor meer informatie en de achterliggende documenten. Het is nu niet meer mogelijk om zienswijzen in te dienen. In de officiële kennisgeving staat per ongeluk ook de omgevingsvergunning van Rijswijk genoemd. Deze vergunning is echter nog in de ontwerpfase en ligt bij cluster 3 ter inzage. Zie daarover de informatie hieronder.

Afronding cluster 3 en hernieuwde terinzagelegging ontwerpbesluit Leidschendam - Voorburg

Van 21 juni tot en met 1 augustus 2024 hebben de ontwerpbesluiten voor cluster 3 en daarop betrekking hebbende stukken ter inzage gelegen. Deze ontwerpbesluiten hebben betrekking op meerdere locaties in het tracé van de warmtetransportleiding tussen Rijswijk en Leiden en de piek- en backup-installatie (P&BU) inclusief warmteoverdrachtstation (WOS) in Leiden west. De bevoegde gezagen voor dit cluster zullen nu een definitief besluit gaan nemen en daarbij tevens een besluit nemen over de ingediende zienswijzen. De indieners hiervan krijgen daarover persoonlijk bericht.

Op 31 juli jl. is echter geconstateerd dat de bijlagen bij het ontwerpbesluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leidschendam – Voorburg niet compleet waren. Daarop is besloten om dit ontwerpbesluit (omgevingsvergunning Wabo) en alle daarop betrekking hebbende stukken van vrijdag 9 augustus tot en met donderdag 19 september 2024 opnieuw ter inzage te leggen. Het is voor deze periode alleen mogelijk om zienswijzen in te dienen voor het ontwerpbesluit en de onderliggende stukken van Leidschendam-Voorburg. Voor de overige ontwerpbesluiten is de zienswijzetermijn gesloten.

Ga naar de terinzagelegging voor meer informatie en de achterliggende documenten. De ingediende zienswijzen zullen door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leidschendam – Voorburg worden betrokken bij de besluitvorming over het definitieve besluit voor dit cluster 3. Dit besluit zal daarna opnieuw ter inzage worden gelegd (samen met de overige definitieve besluiten uit cluster 3) ten behoeve van de beroepsprocedure.

Kennisgeving aanvraag omgevingsvergunningen cluster 4

De provincie Zuid-Holland2 aanvragen voor een omgevingsvergunning ontvangen (cluster 4). Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland treden in dat project op als coördinerend bevoegd gezag. Het betreft twee aanvragen voor een omgevingsvergunning voor werkzaamheden van Vattenfall op de aanlandlocatie in Leiden west. Ga naar de kennisgeving.

Samenwerkingsovereenkomst Provincie en WarmtelinQ

Gedeputeerde Staten hebben op 14 november 2023 besloten tot het aangaan van een samenwerkingsovereenkomst met WarmtelinQ Transport Services B.V. (hierna WarmtelinQ). De ‘Zakelijke beschrijving Samenwerkingsovereenkomst WarmtelinQ en PZH vind je op deze pagina bij de documenten.

Samenwerkingsovereenkomst Provincie en Vattenfall

Gedeputeerde Staten hebben op 19 december 2023 besloten ook een samenwerkingsovereenkomst met Vattenfall Warmte N.V. aan te gaan. De ‘Zakelijke beschrijving Samenwerkingsovereenkomst Vattenfall en PZH vind je op deze pagina bij de documenten.

Provinciaal Inpassingsplan en MER

Op 14 november hebben Gedeputeerde Staten besloten om het ontwerp Provinciaal Inpassingsplan (PIP) en de bijbehorende Milieueffectrapporten (MER) vrij te geven voor terinzagelegging. In de periode van 8 december 2023 tot en met 18 januari 2024 liggen de documenten ter inzage. Vanaf 8 december is op deze pagina een link beschikbaar naar de documenten.

Wat is de warmtetransportleiding?

Dit project omvat de aanleg van een ondergrondse warmtetransportleiding en bestaat uit een aanvoer- en retourleiding van circa 20 kilometer tussen Rijswijk en Leiden. Door de warmtetransportleiding wordt het mogelijk om het bestaande warmtenet in Leiden en nieuwe lokale warmtenetten te voeden met restwarmte uit het Rotterdamse havengebied en eventuele nieuw aan te sluiten lokale bronnen. De leiding maakt deel uit van het regionale warmtetransportsysteem dat een belangrijke rol gaat vervullen in de transitie naar een betaalbare, betrouwbare en duurzame warmtevoorziening in dit deel van Zuid-Holland.

Participatie

Als onderdeel van het participatieproces organiseert WarmtelinQ op diverse momenten gebiedsgesprekken, webinars, worden nieuwsbrieven verzonden, et cetera. Voor een actueel overzicht van alle mogelijkheden om te participeren of jouw vragen te stellen, kun je terecht op de website van WarmtelinQ:www.warmtelinq.nl.

Provinciaal inpassingsplan Warmtetransportleiding Rijswijk - Leiden

In de vergadering van Provinciale Staten van 22 september 2021 is besloten om een provinciaal inpassingsplan en een milieueffectenrapport op te stellen voor het tracédeel Rijswijk – Leiden van het project WarmtelinQ. Dit tracé sluit in Rijswijk aan op het tracé van de warmtetransportleiding Vlaardingen – Den Haag, waarvoor al een provinciaal inpassingsplan is opgesteld.

Het PS-besluit over het opstellen van een inpassingsplan voor WarmtelinQ had primair betrekking op het tracé van de warmtetransportleiding. Daarna is duidelijk geworden dat het verstandig is om ook de locatie waar de transportleiding gaat aansluiten op het lokale warmtenet van Leiden mee te nemen in het PIP. Op die locatie komen het warmteoverdrachtstation (WOS) en de piek- en backupinstallatie voor het lokale warmtenet te staan. De gemeenten Leiden en Oegstgeest hebben de provincie hierom verzocht en dit verzoek werd ook ondersteund door de beide initiatiefnemers WarmtelinQ en Vattenfall. PS hebben op 12 oktober 2022 met dit verzoek ingestemd. Dat betekent dat de aanlandlocatie in Leiden West is meegenomen in het PIP.

Milieueffectrapport

De aanlandlocatie is ook meegenomen in het milieueffectrapport (MER) dat voor het project wordt opgesteld. Het MER verschaft belangrijke milieu-informatie voor de keuzes rond het voorkeurstracé en de aanlandlocatie en de vastlegging daarvan in het PIP.

Provinciale Coördinatieregeling voor vergunningen

Op 10 mei 2023 hebben Provinciale Staten een besluit genomen over de toepassing van de Provinciale Coördinatieregeling (PCR). Onder de PCR organiseert de provincie de terinzagelegging van besluiten (vergunningen). De bevoegde gezagen zoals gemeenten, hoogheemraadschappen en Rijkswaterstaat blijven zelf verantwoordelijk en bevoegd voor het nemen van de besluiten. Het eerste cluster aan vergunningen ligt tegelijk met het PIP en de MER ter inzage. In de periode van 8 december 2023 tot en met 18 januari 2024 liggen de documenten ter inzage. Vanaf 8 december is op deze pagina een link beschikbaar naar de documenten.

Wie zijn de initiatiefnemers?

De warmtetransportleiding WamtelinQ Rijswijk – Leiden is een project van WarmtelinQ Transport Services B.V., een onderdeel van Gasunie. Vattenfall is de initiatiefnemer voor de aansluiting van de warmtetransportleiding op het bestaande warmtenet van Vattenfall. Hiervoor is onder meer een piek- en backupinstallatie nodig waarmee Vattenfall ook bij een hoge warmtevraag in de wintermaanden en bij storingen/onderhoud de warmtelevering aan de afnemers in Leiden en omgeving kan garanderen.

Wat doet de provincie?

De provincie heeft de realisatie van het regionaal warmtenetwerk als provinciaal belang opgenomen in het Omgevingsbeleid van Zuid-Holland. Omdat de warmtetransportleiding tussen Rijswijk en Leiden een belangrijk onderdeel van het regionaal warmtenetwerk vormt, heeft WarmtelinQ de provincie gevraagd om voor het project een Provinciaal inpassingsplan (PIP) op te stellen. Met het Provinciaal Inpassingsplan wordt onder meer de realisatie van het leidingtracé met bijbehorende bouwwerken en technische voorzieningen planologisch-juridisch mogelijk gemaakt. Een inpassingsplan is een bestemmingsplan op provinciaal niveau. Dit heeft als voordeel dat de voorbereiding integraal en in nauwe samenwerking met de gemeenten verloopt, maar dat de ruimtelijke besluitvorming bij één bevoegd gezag ligt, namelijk Provinciale Staten. Dat maakt het proces efficiënter en daarbij worden procedurele risico’s verkleind.

Meer informatie

Heb je naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen, dan kun je bellen met het Contactcentrum via0704416622. Aanvullende Informatie over het project WarmtelinQ kun je vinden op de website van WarmtelinQ:www.warmtelinq.nl.

WarmtelinQ Rijswijk - Leiden (2024)
Top Articles
Vegetable Lo Mein Noodles - Instant Pot Recipe
15 Best Low Carb Keto Casserole Recipes For EASY Dinners | Wholesome Yum
Pollen Count Centreville Va
neither of the twins was arrested,传说中的800句记7000词
Main Moon Ilion Menu
Math Playground Protractor
What to Serve with Lasagna (80+ side dishes and wine pairings)
Crocodile Tears - Quest
Brenna Percy Reddit
Buying risk?
Raleigh Craigs List
Mary Kay Lipstick Conversion Chart PDF Form - FormsPal
State HOF Adds 25 More Players
Espn Horse Racing Results
Adam4Adam Discount Codes
How To Level Up Roc Rlcraft
Yard Goats Score
Eine Band wie ein Baum
Espn Horse Racing Results
Cincinnati Adult Search
Aes Salt Lake City Showdown
Xfinity Outage Map Fredericksburg Va
Gas Buddy Prices Near Me Zip Code
Jordan Poyer Wiki
Stihl Dealer Albuquerque
California Online Traffic School
Evil Dead Rise Showtimes Near Sierra Vista Cinemas 16
Sony Wf-1000Xm4 Controls
Kaiser Infozone
Landing Page Winn Dixie
Craigslist Central Il
Save on Games, Flamingo, Toys Games & Novelties
Navigating change - the workplace of tomorrow - key takeaways
Senior Houses For Sale Near Me
Panchitos Harlingen Tx
Movies123.Pick
Daily Jail Count - Harrison County Sheriff's Office - Mississippi
Skyrim:Elder Knowledge - The Unofficial Elder Scrolls Pages (UESP)
Gateway Bible Passage Lookup
Worcester County Circuit Court
Emulating Web Browser in a Dedicated Intermediary Box
Expendables 4 Showtimes Near Malco Tupelo Commons Cinema Grill
Swsnj Warehousing Inc
Dyi Urban Dictionary
UWPD investigating sharing of 'sensitive' photos, video of Wisconsin volleyball team
Joblink Maine
The Pretty Kitty Tanglewood
Fallout 76 Fox Locations
Jovan Pulitzer Telegram
Access One Ummc
Basic requirements | UC Admissions
Who We Are at Curt Landry Ministries
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated:

Views: 5632

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.